Jakou hodnotu má pro Vás oblečení?

Proč mě móda nikdy nepřestane bavit?

Důvodů je několik, začnu tím nejdůležitějším. Oblečení hraje v našich životech významnou roli. Každý z nás ráno přemýšlí o tom, co si na sebe oblékne. Samozřejmě jsou mezi námi i stylové typy, které se vyžívají v tom, že si svůj outfit připraví již večer, minimálně v hlavě, že elegantní dámy a hvězdy? Zkrátka všichni módu řešíme. Mě nesmírmě baví si v životě vše zjednodušovat a můj šatník je tomu příkladem. Ze své funkční skříně dokáži vykouzlit několik outfitů a není nafukovací, ba naopak. Mně stačí pár skvěle střižených sak v barvách, které mi sluší, pět jednoduchých triček v základních barvách, a v tomto počtu mohu pokračovat s halenkami, košilemi, tílky nebo kalhotami. Sukně, ty já moc nemusím, jsem spíš kalhotový typ, ale jednu pěkně střiženou u mne také najdete a samozřejmě šaty. Ty si vybírám dle příležitosti a bydlí u mne v šatně několik let. :-)

Chaotické oblékání a ranní stres s tím spojený jsem dávno pozapomněla. Pokud jste ještě ve fázi, kdy svůj styl hledáte, je to v pořádku. Hledejte se a pozorujte jak se cítíte, když jste celý týden oblečená v rychlém sportovním stylu a pak si to otočte a další týden si zahrajte jemnou elegantní dámu. Zkuste v tomto duchu pokračovat a postupně si vyzkoušejte všechny styly podle metody módní návrhářky Táni Havlíčkové. Věřte mi, že v jednom z nich to prostě začnete být VY a ke konci týdne budete mít stále energii a třeba i nové nápady. Oblečení si klidně můžete vyměnovat s kamarádkami, je to jednodušší a hlavně větší zábava. Je to běh na dlouhou trať a je velmi těžké svůj typ najít, ale určitě to není nemožné.

Nalezením svého stylu jste krůček od vytvoření funkčního šatníku, který Vám dělá radost, který Vás baví a stavá se udržitelnějším!

Studovala jsem ekologii a podnikání, vyzkoušela jsem si práci i v oblasti módy i v oboru environmentalistiky a získala jsem cenné zkušenosti, které mě baví kombinovat. Jednoduše řečeno, o módě přemýšlím více do hloubky. Sama nosím oblečení několik sezón a starám se o něj, aby mi dlouho vydrželo.

Na e-shopu nabízím mimo jiné švédskou značku NA-KD, ve které vidím veliký potenciál. Jejich kolekce jsou kombinací toho, co se mi líbí a jejich cíle v rámci udržitelnosti materiálů jsou vysoké.

Jsem zastáncem toho názoru, že kupovat rychlou módu není hříchem, ale musíte oblečení nakupovat s rozmyslem a musíte vědět, jak se o jednotlivé materiály starat, aby Vám co nejdéle vydržely nositelné. Správnou péčí dokážete prodloužit životnost takového kousku jistě o mnoho let. A pokud Vám doslouží, je čas se rozloučit. Takový kousek ještě můžete využít pro kreativní tvoření s dětmi nebo jej upcyklovat a dát mu nový rozměr. Co třeba z MAXI sukně vyrobit šaty? Pokud Vás podobné kousky nebaví, odneste oblečení čisté, suché a zabalené do nejbližšího kontejneru na textil. Co však za hřích považuji je nakupovat bez rozmyslu kvanta kousků, které nevynosíte, leží Vám ve skříni v zóně „bylo ve slevě“ nebo „oblékla jsem dvakrát a stačí“. Já vím, nechat se zlákat nízkou cenou ve výprodejích je jednoduché, ale když znáte svůj styl, zvládnete i nákupy ve slevě, aniž byste si domů přinesly modely navíc.

Mám ráda svět módy, přehlídek, Haute Couture a vždy mne novinky přinesou svěží vítr a inspiraci. Ale ve výsledku jsou mi „trendy“ jedno, je pouze zábava je sledovat. Některé jsou super a ladí k mému stylu, ale většinou tomu tak není. Na prvním místě před všemi magazíny, sociálními sítěmi a novými trendy jste VY a VÁŠ STYL.

Jakou hodnotu pro Vás má oblečení, které nosíte?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz